maanantai 10. lokakuuta 2016

Armon kallio

”Maan ääristä minä sinua huudan, kun sydämeni nääntyy. Saata minut kalliolle, joka on minulle liian korkea.” (Ps.61:3)  Englanninkielinen Raamattu kääntää kohdan sanoilla ”korkeampi kuin minä”.

Kun kiipeämme vaaran laelle, niin näköalamme muuttuu. Kun rämmimme tiheässä pusikossa, näemme vain pienen matkaa ympärillämme - päämäärä katoaa, toivo katoaa ja ilo katoaa. Kun polkumme johtaa vaaran laelle, näemme missä olemme ja mihin olemme menossa. Jeesus sanoi Pietarille, että tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani ja tuonelan portit eivät sitä voita. Paavali puhuu Kristus-perustasta. Tuo kallio on armon kallio, ei Siinain vuori vaan Siionin vuori jonne voimme rientää uskalluksella.

”Mutta hän antaa sitä suuremman armon. Sentähden sanotaan: ’Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon’.” (Jaak.4:6) Seurakuntamme kansainvälinen nimi on Greater Grace World Outreach (GGWO). Se tulee tästä jakeesta. Suurempi armo. Joidenkin korviin se kalskahtaa ylpeydeltä. Mutta kuka tarvitsee enemmän armoa kuin syntisistä suurin? No, Paavali varasi tuon tittelin itselleen, mutta me todella tarvitsemme armoa. Nöyrille hän antaa armon, ylpeät luulevat pärjäävänsä omillaan.

Hanna laulaa kiitosvirressään: ”Hän tomusta nostaa halvan, hän loasta korottaa köyhän, pannaksensa heidät ruhtinasten rinnalle ja antaaksensa heidän periä kunniasijat. Sillä maan tukipylväät ovat Herran, hän on asettanut niiden päälle maanpiirin.” (1.Sam.2:8)

Jumala nostaa meidät armon kalliolle, olosuhteiden yläpuolelle Kristukseen. Hän antaa meille taivaallisen näkökulman ajallisiin asioihin. Jakeen Ef.2:6 mukaan se on jo tapahtunut tosiasia pelastuksemme hetkellä. Eletään se todeksi. Aletaan katsoa asioita oikeasta perspektiivistä muistaen kenen kämmenellä saamme istuskella.

Kirjoittaja: pastori Antti Koskenpää