sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Uusivuosi

Hyvää Uuttavuotta 2018 teille kaikille. Jumala on ollut uskollinen vuonna 2017 ja tiedämme hänen olevan uskollinen myös tänä vuonna.

Jes 43:18,19 Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin minä teen tien korpeen, virrat erämaahan.

Saarn 7:11 Älä sano: ”Mikä siinä on, että entiset ajat olivat paremmat kuin nykyiset?” Sillä sitä et viisaudesta kysy

Jes 46:9 Muistakaa entisiä ikiajoista asti, sillä minä olen Jumala, eikä toista ole; minä olen Jumala, eikä ole minun vertaistani.

Raamattu ei ole ristiriitainen. Monessa kohdin meitä kehotetaan muistamaan menneitä siunauksia ja pitämään ikivanhat rajapyykit. Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Mutta emme saa jäädä jumiin entisen kanssa. Entiset virheemme on anteeksiannettu. Olemme uusia luomuksia. Jumala luo uutta. Emme elä myöskään vertailussa: ”silloin kun minä olin nuori, kaikki oli paremmin, ei nämä nykyiset osaa….” Molemmat ovat totta. Jumala ja Hänen Sanansa ovat muuttumattomia, mutta me ja maailma ympärillämme muuttuu. Jumala avaa uusia ovia ja polkuja. Evankeliumi etenee ihmiseltä ihmiselle niin täällä Salossa kuin koko maailmassa.

Salossa olemme saaneet nauttia hyvästä seurakuntien välisestä yhteydestä. Meillä on yhteinen päämäärä: Palvella Kristusta salolaisille ja koko maailmalle omalla osuudellamme toisiamme tukien ja rakastaen. Rukoilemme yhdessä ja toistemme puolesta. Siitä meidät tunnetaan Hänen omikseen, että meillä on keskinäinen rakkaus. Vaalitaan ja ylläpidetään tätä rakkautta aktiivisesti omalta kohdaltamme, koska vihollisemme ei voi sitä sietää, vaan haluaa viljellä pahoja puheita ja muutenkin kaikin tavoin aiheuttaa eripuraa. Asterix ja riidankylväjä on hyvä oppikirja, jota olen aina välillä käyttänyt raamattukoulussa. Eletään myös tämä alkanut vuosi rakkaudessa, anteeksiannossa, rukouksessa ja Jumalan Sanassa. Meillä on Ilosanoma kerrottavana jokaiselle. Se on hyvä sanoma jota ei kannata laittaa vakan alle. Olemme voittajan puolella, kun Jumala on puolellamme.

Vanhurskaan polku kirkastuu kirkastumistaan… hamaan harmaantumiseen asti. Voimme aina luottaa siihen, että meillä on paras edessäpäin. Armo on uusi joka aamu, ja suuri on Hänen uskollisuutensa. Annetaan sen luoda tyytyväisyys sydämiimme. Se on suuri voitto. Jumalan rauha valtaa sydämemme, ja heijastuu evankeliumina ympärillemme. Annetaan liekin loistaa ja palaa kirkkaana.

Hyvää ja siunattua Uutta Vuotta
p.Antti Koskenpää

Tervetuloa mukaan yhdessä viemään Evankeliumin valoa eteenpäin.

Salon Raamattu Puhuu srk toimintaa:
-Ollikkala-illat Ollikkalan srk kodilla tiistaisin klo 18.30
-perjantaikokoukset kotikokouksina klo 18.30
-sunnuntaisin hartauskokous kristillisellä kirjakaupalla klo 18:00

Kristillinen kirjakahvila Suola ja Valkeus on avoinna arkisin to ja pe klo 12-16.
-Kirjakahvilassa kokoontuu myös kreikan- ja hepreankielen piirit.

-Katuevankeliointia lauantaisin
-Retkikirkot luonnonhelmassa kerran kuukaudessa lähinnä kesäisin

Muiden RaamattuPuhuu seurakuntien tiedot Matkallalehti-blogissa:
 http://matkallalehti.blogspot.fi/p/raamattu-puhuu-seurakunnat.html

Muuta hengellistä toimintaa Salossa:

Luterilainen seurakunta:
https://www.salonseurakunta.fi/00010018-tapahtumakalenteri

Helluntaiseurakunta: 
http://www.salonhelluntaisrk.fi/toimintamuodot/

Vapaaseurakunta:
http://salonvapis.fi/tyomuodot/

Pekka Ruutinen:
 Joka toinen maanantai raittiusyhdistyksen tiloissa

Toimintaa Bergvikissä:
https://www.bergvik.fi/tapahtumakalenteri/