tiistai 4. huhtikuuta 2017

Yhteys

Olen eri puolilla huomannut, että yhteisöllisyyden tervehdyttävä vaikutus on huomattu. Jumala huomasi sen myös kun antoi meille Raamatun. Raamattu kertoo meille salaisuudesta Paavalin kautta. Tämä salaisuus on Kristuksen ruumis, seurakunta.

Raamatusta näemme, että seurakunnan tärkein piirre on yhteisöllisyys. Ap.t.2:46 kertoo, miten alkuseurakunta oli "...alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,"

Selvästikään tässä ei ole kyse ehtoollisen vietosta, vaan siitä mistä puhumme nimellä "fellowship" englantilaisittain, eli yhdessä olosta muiden Kristuksen ruumiin jäsenten kanssa. Sana "yksimielisesti" kreikankielessä (homothumadon) tuo mieleen musiikin kun äänet soivat täydellisesti yhteen. Tarvitsemme toistemme osuuksia Ef.4.

Harva kristitty on todella saanut ilmestyksen tästä asiasta joka on niin äärimmäisen tärkeä hengelliselle hyvinvoinnillemme. Rukoukseni on että jokainen kristitty voisi todella löytää oman hengellisen kotinsa johon Jumala on hänet kutsunut.

Siunausta kaikille lukijoille p. Antti Koskenpää.
(Salokannel-lehti kesä 2004)