lauantai 8. huhtikuuta 2017

Luottaen Häneen

"Alussa oli Sana, Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala."

Näillä sanoilla Johannes aloittaa evankeliuminsa. Jeesuksen iankaikkinen jumaluus, se että Jeesus on Jumala, kolminaisuuden 2. persoona sisältyy tähän jakeeseen. Tänä päivänä tätä oppia vastustetaan. Kuitenkin se on kristinuskon perusta. Ilman Jeesuksen 100 % ihmisyyttä ja 100 % jumaluutta lunastyö jäisi vaillinaiseksi. Nyt se on täydellinen Täytetty Työ.

Tähän sisältyy myös tämä ihana "iankaikkinen on" -periaate. Jeesus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Hän on läsnä elämässäsi juuri nyt. Hän on mukanasi huomenna, tulevissa haasteissasi. Saat vaeltaa Hänen edeltävalmistetuissa askeleissaan. Elämäsi käänteet eivät ole yllätys Jumalalle, Jeesukselle. Hän on Hyvä Paimen, joka tietää missä on se virvoittava lähde ja viheriöitsevä niitty. Voit luottaa Häneen. Siitä Matt.6 loppuosa juuri puhuu.

Jeesus ei suostu odottelemaan kirjahyllyssä sunnuntai jumalanpalvelusta. Hän haluaa olla tärkeä osa elämääsi joka sekunti. Jaakob sanoi herätessään unesta: "Jumala oli täällä, enkä minä sitä tiennyt". Jeesus sanoi Sykarin kaivolla että meidän tulee rukoilla Häntä Hengessä ja Totuudessa, kun nainen alkoi kysellä, mikä on oikea rukouspaikka, Samariako vai Jerusalem.

Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä. Tietä vaelletaan askel kerrallaan, uskossa luottaen että seuraava askel pitää. Totuus on kokonaisvaltainen, ei vain kasa irrallisia totuuksia, vaan Kristuksen läsnäolo meissä. Voimme olla läpinäkyviä saviruukkuja, kun totuus asuu meissä, osatotuus on valhe, eikä se kestä.
Totuudellinen elämä on terve ja tuore ja pulppuileva. Sitä ei voi kahlita, sitä ei voi analysoida, se täytyy elää. Joku on sanonut, että tiedemies voi analysoida syntymäpäiväkakun aineosat, mutta viisivuotias syntymäpäiväsankari todella tietää mikä kakku on.

Ollaan enemmän Jumalan Lapsia ja eletään luottaen Häneen joka on ja oli ja tuleva on.

p. Antti Koskenpää
(Salokannel-lehti syyskuu 2005)