sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Sinä hyvä ja uskollinen palvelija

Taas on kuukausi vierähtänyt ja Jeesuksen tulemus on lähempänä kuin silloin kun uskoon tulimme. Olemme puhuneet paljon ylösnousemus elämästä pääsiäisen aikaan. Jeesus elää, hauta on tyhjä ja Jeesus istuu Isän oikealla puolella taivaissa. Uskomme Jeesuksen ruumiilliseen ylösnousemukseen ja sen kautta myös uskomme, että eräänä päivänä meidänkin kuolevaiset ruumiimme muuttuvat 1.Kor.15 mukaisesti ja saamme olla läsnä Herran tykönä.

Jeesuksen taivaaseen astumisen päivä lähestyy. Muistamme, että Ap.t.1:1-11 enkelit sanoivat, että samalla tavalla kuin Hän nousi taivaaseen, Hän on eräänä päivänä tuleva noutamaan meidät. Mark. 16:14-20; Hebr.10:12-18; Joh.17:24-26; Ef.4:7-13;Lk 24:50-53 ja Ps. 110:1-4 ovat vanhassa Virsi- ja Evankeliumikirjassa 5. pääsiäisen jälkeisen sunnuntain Raamatun tekstit.

Jeesus on nyt taivaassa. 1. Joh.2:1 ilmaisee meille, että Hän on siellä puolustamassa meitä syyttäjää, saatanaa vastaan. Room.8:34 kertoo meille, että Jeesus rukoilee siellä puolestamme. Ap.t.7:56 kun Stefanus kivitettiin, hän näki Ihmisen Pojan seisovan Jumalan oikealla puolella. Kuvittele, kun kerran astut taivaan kirkkauteen, Jeesus nousee ylös istuimeltaan toivottamaan sinut tervetulleeksi, etkö halajakin kuulla noita sanoja, "Sinä hyvä ja uskollinen palvelija, mene Herrasi lepoon."

Jes.6 oli profeetta Jesajan elämän käännekohta, laista armoon. Hän näki Jeesuksen istuvan korkealla ja ylhäisellä istuimella.

Jospa Jumala saisi avata meidän kaikkien silmät samalla tavalla. Sen jälkeen meille ei enää ole pyhää ja tavallista, vaan kaikki on meille pyhää

p. Antti Koskenpää
(Salokannel-lehti huhtikuu 2005)