perjantai 24. maaliskuuta 2017

Kalliista Hunajan Pisarasta

Kallis Hunajan Pisara Kristus Kalliosta
eli neuvon sana kaikille pyhille ja syntisille

Monille lienee tuttu tuo vanha kirjanen, joka kosketti Paavo Ruotsalaista niin, että hänen sydämessään syttyi rakkaus Jeesukseen, joka sytytti herätykseen monia suomalaisia hänen kauttaan.

Minulla on ilo omistaa yksi tällainen kirjanen ja lueskelin sitä jälleen tuossa joulun aikoihin. Aamen on se sana, joka nousee huulille sitä lukiessa. Se on täynnä täytetyn työn totuutta, jota mekin haluamme omalla osallamme julistaa. Sivu toisensa jälkeen kirjoittaja näyttää Raamatusta, miten Jumalan armo on ainoa peruskallio joka vie meidät taivaaseen.

2.Kor.13:5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta. Mikä vapauttava jae. Usein luemme jakeen kevyesti ja tuomitsemme itsemme ja koettelemme itseämme ja yritämme uskoa enemmän. Peiratsoo, dokimatsoo ja epiginooskoo ovat kreikan kolme tutkimista ja tuntemista ja koettelua tarkoittavat sanat jotka tässä jakeessa on. Me testaamme ja varmistamme onko uskomme kohde Jeesus Kristus ja Hänen työnsä Golgatalla vai meidän oma yrityksemme. Me testaamme ja punnitsemme vaellammeko lihassa vai Hengessä ja annamme Sanan puhdistaa elämämme ja vaelluksemme.

Me tiedämme kokemuksen kautta ja Pyhän Hengen vakuutuksen kautta että Jeesus Kristus asuu meissä. Siksi jae on vapauttava. Siinä ei ole mitään meistä, Jeesus on asian ydin, emme me ja meidän vajavaisuutemme. Ajattelin tuoda tätä kallisarvoista kirjaa ja sen aarteita esiin myös tämän päivän kristityille jatkossakin.

Thomas Wilcox, joka lienee alkuperäisen kirjan kirjoittanut oli englantilainen reformoitu saarnaaja joka eli 1549-1608 Englannissa. Historiasta muistamme miten pian alkoi vaino näitä uskovia vastaan ja he lähtivät Uuteen Maahan, sitä samaa "amerikkalaista" teologiaa olemme saaneet nauttia kautta aikojen ja maahamme on syntynyt uusia herätysliikkeitä Paavo Ruotsalaisen jälkeenkin. Historia on mielenkiintoista, ja joskus ehkä yllättävääkin.

Siunausta kaikille lukijoille
p. Antti Koskenpää
(Salokannel-lehti helmikuu 2005)