torstai 9. maaliskuuta 2017

Armon kalliolta

Joh.11:32 loppuosa, Maria sanoi Jeesukselle: "Herra, jos sinä olisit täällä, ei minun veljeni olisi kuollut." Tästä lauseessa kuulimme p. Schallerin hienon ABD (sovellettuja Raamatun Oppeja) -tunnin ja sen innoittamana puhuimme samasta aiheesta viikottaisessa raamattukoulussamme.

"Jos minulla olisi...olisin onnellinen". Tämä on luonnollisen ihmisen lause, ihmisen, jonka sydämessä on aukko. Ihmisen, jonka turvallisuuden tarve, arvollisuuden tarve ja johonkin kuulumisen tarve on tyydyttämättä. Nämä kolme ihmisen tarvetta syntiinlankeemus ihmiskunnalle antoi.

1.Moos.3 Aatami ja Eeva pukeutuivat viikunanlehtiin, riittämättömään peitteeseen tyydyttämään ihmisen syvimpiä tarpeita. Peite, joka saa meidät kätkeytymään Jumalalta ja naamioitumaan muilta ihmisiltä. Jesaja 28:20 "Sillä vuode on oleva liian lyhyt ojentautua ja peitto liian kaita kääriytyä."

Kristuksessa peite otetaan pois 2.Kor.3 ja meille annetaan uusi peite ja uusi laulu sydämeemme. Uudestisyntymisessä nuo tarpeet tulevat täytetyksi. Jeesus on tuohon aukkoon sopiva paikka. Rakkaus peittää syntien paljouden. Nyt lause muuttuu hengellisen ihmisen tunnustukseksi: Jos sanan tilalle tulee AAMEN, minä sanan tilalle tulee KRISTUS ja onnellinen sanan tilalle tulee PYHÄ.

Roomalaisille 6:22 Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä.

Nyt elämme hengen uudessa tilassa, emme kirjaimen vanhassa. Nyt elää, en minä, vaan Kristus minussa. (Gal.2:19,20) Olosuhteet eivä enää määrää onnellisuuttani ja tyytyväisyyttäni, vaan kaikki minun lähteeni ovat sinussa.

Ylösnousemus elämä tässä ja nyt. Iankaikkinen elämä tässä ja nyt. Vapaus Kristuksessa on ihana asia. Se on meille kaikille tarjolla, se on meitä lähellä 5.Moos.30:11,14. Valitaan ELÄMÄ, ei katsota ajallisia, näkyväisiä, vaan iankaikkisia, näkymättömiä, aivan kuin Heb 11 uskon sankarit. Heb 11:27, Mooses piti tyhjänveroisena senaikaisen maailmanvallan päämiehen arvon, joka oli hänelle tarjolla. Koska hän näki iankaikkisen Jumalan korkealle korotettuna.

Vaelletaan jalat maassa ja sydän taivaassa. Jesaja näki Jes.6 Jeesuksen ja hän näki myös Matt.28:19,20 lähetyskäskyn. Tässä olen, lähetä minut. Ei enää ollut "Jos", ei enää ollut "minun elämäni" ei enää ollut "onnellinen". Vaan, Aamen, Kaikkivaltias Jumala on joka päivä kanssamme, nyt Kristus elää minussa ja Hänen rakkautensa vaatii ja motivoi minua. Pyhitys, Jumalalle erottautuminen tulee onnellisuuden tilalle. Ja kaikki muu teille sen ohella annetaan Matt.6:33

pastori Antti Koskenpää
(Salokannel-lehti 2005)