keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

ÄLÄ OTA VIERASTA JUMALAA

Jumalalla on syy ongelmiimme

Daavidilla oli valtavasti huolia ja ongelmia. Hänen huolensa olivat monenlaisia eikä hänen elämänsä todellakaan ollut helppoa, koska Jumala aikoi käyttää häntä mahtavalla tavalla. Mekin voisimme ajatella, että ongelmamme johtuvat samasta syystä. Kaikkein ensimmäiseksi Jumala haluaa kirkastaa itsensä meidän kauttamme meidän ongelmissamme, jotta ongelmamme kohtaisivat Jumalan voiman meidän kauttamme niissä tilanteissa. Hän ei halua, että me taistelisimme, koska silloin kun itse taistelemme, koemme helteet ja paineet emmekä näe mitään hyvää tulevan (Jer. 17:6). Jos minä olen laivani kapteeni, niin silloin minä olen se, joka kohtaa tilanteet henkilökohtaisesti. Mutta jos seuraan Jeesusta ja elän Hänelle, niin silloin Hän taistelee minun puolestani. Silloin minulla on rauha ja tiedän, että seuraavakin asia, joka minulle tapahtuu, tulee Hänen sallimuksensa kautta. Hän on siinä mukana. Ihmiset, jotka vaeltavat Jeesuksen kanssa, tietävät, että kohtasi heitä sitten mikä tahansa, se on Jumalan sallimaa. He tietävät myös, että Jumalalla on varustus heitä varten.
Meille ei tapahdu mitään omituista: Jumala sallii sen. Daavidilla oli monenlaisia ongelmia, mutta siitä huolimatta hän laulaa näin:
Ps. 16:1 Varjele minua, Jumala, sillä Sinuun minä turvaan.
Ps. 16:2 Minä sanon Herralle: 'Sinä olet minun Herrani, paitsi Sinua ei ole minulla mitään hyvää.'
Ps. 16:3 ja pyhille, jotka maassa ovat: 'Nämä ovat ne jalot, joihin on koko minun mielisuosioni.''
Tämä puhuu seurakunnasta.

Emme itse ymmärrä ongelmiemme syitä
Ps. 16:4 Monta tuskaa on niillä, jotka ottavat vieraan jumalan; ...
Kaikista ongelmista huolimatta Daavid ei ottanut vierasta jumalaa. Vieras jumala voisi olla esim. se, että luottaa itseensä ja omaan ymmärrykseensä. Sananlaskuissa sanotaan ihanasti:
Snl. 3:5 Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. 
Snl. 3:6 Tunne Hänet kaikilla teilläsi, niin Hän sinun polkusi tasoittaa.
Omaan ymmärrykseen turvaaminen on usein suuri kiusaus, koska asiat ovat niin konkreettisia. Mutta Jeesus on suurempi kuin nämä asiat.
Ps. 16:4 Monta tuskaa on niillä, jotka ottavat vieraan jumalan; minä en uhraa niille verta juomauhriksi enkä päästä huulilleni niiden nimiä.
Minä en päästä niitä huulilleni. En sano, että onpas tuolla ulkona inhottava meteli, koska silloin päästän huulilleni vieraitten jumalien nimiä. Minä en sano sillä tavalla. En sano, että onpas täällä kuuma. Silloin minä palvoisin vierasta jumalaa nimeltä Onpas Täällä Kuuma. Minä vastaisin sille jumalalle, joka yrittää projisoida jotain minun elämääni. Se yrittää kertoa, että nyt sinä läkähdyt, että kohta et saa enää ilmaa. Mutta Daavid sanoi: "Varjele Sinä minua, Jumala, sillä Sinuun minä turvaan." Ja jollain tavalla Jumala hoitaa nämä asiat. Olemme kaikki selvinneet kaikesta, mikä on meitä kohdannut elämässä. Muuten emme olisi täällä tänään.

Kristuksen kaltaisuus tuo uuden näkökulman

Saul oli Israelin kuningas ja hän tiesi sydämessään, että Jumala oli tekevä Daavidista kuninkaan hänen sijaansa. Samuel oli kertonut niin Daavidille. Saul ei voinut sietää sitä ajatusta, että Daavidista tulisi kuningas hänen sijaansa ja hän oli kateellinen. Saulilla ei ollut enää Jumalaa, joten hänen luonnollinen intressinsä alkoi kontrolloida häntä. Jos Saulilla olisi ollut Jumala, niin hän olisi ajatellut: "Mahtavaa! Jumala löysi minua paremman. Jumala siunatkoon Daavidia!" Mutta koska Saulilla ei ollut Jumalaa, niin hän oli itse oma jumalansa. Hän korotti itseään ja siitä tulee aina ongelmia. Sen tähden meidät on ristiinnaulittu Kristuksen kanssa, että Jeesus saisi olla meidän Jumalamme. Minun ei tulisi korottaa itseäni Jeesuksen yläpuolelle tunnustamalla muiden jumalien nimiä olosuhteissamme ja tilanteissamme. Se tarkoittaisi, että korottaisin itseni tilanteiden yläpuolelle ja että minä sanoisin, miten tilanteiden pitäisi olla. En alistuisikaan Jumalalle näiden tilanteiden suhteen. Jumala on ne sallinut, että Hän saisi muuttaa minua Kristuksen kaltaiseksi ja että minä pääsisin eroon jostain sellaisesta, joka on ongelma tässä tilanteessa ja minun elämässäni. On ihanaa, että Jumala pitää meistä sillä tavoin huolta ja muuttaa meitä Poikansa kuvan kaltaisiksi.

Me olemme tässä ihanassa prosessissa tänään, muuttumassa Jeesuksen kaltaiseksi. Hän haluaa tehdä sinusta ihanan ja ihmeellisen. Sinä olet Hänen silmissään jo nyt ihmeellinen, mutta Hän haluaisi, että me nauttisimme tästä matkasta kasvavassa määrin.

Jumalan tunteminen lohduttaa

"Monta tuskaa on niillä, jotka ottavat vieraan jumalan." Daavidilla oli monta tuskaa, mutta se Jumala, jota hän palvoi niissä tilanteissa, lohdutti häntä ja siunasi häntä. Siten Daavidista tuli lopulta kuningas, jolla oli luonnetta ja joka tunsi Jumalan. Kaikkien meidän olosuhteidemme ja tilanteidemme tarkoitus on, että me oppisimme tuntemaan Jumalaa eikä itseämme. Hän haluaa, että me oppisimme tuntemaan Hänet sellaisena kuin Hän on. Siitä on seurauksena syvä rauha. Jos en tunne Jumalaa ja minulle tapahtuu jotain, niin joudun paniikkiin. Jos tunnen Jumalan ja jotain tapahtuu, niin en joudu paniikkiin. Sanon, että ei tämä ole mitään, sillä minä tunnen Kaikkivaltiaan Jumalan, joka on minun puolellani. Voiko meillä olla mitään hätää, jos Jumala on meidän puolellamme?

Jos Jumala on meidän puolellamme, niin meillä ei ole mitään hätää. Nyt täytyy vain selvittää, onko Jumala meidän puolellamme vai ei. Se käy helposti ilmi Roomalaiskirje 8:sta. “Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan“. Jumala ON meidän puolellamme. Minun ei tarvitse ymmärtää, mistä tässä tilanteessa on kysymys. Minun täytyy vain saada ymmärrykseeni se, että Jumala on meidän puolellamme. Jos tiedät, että Jumala on sinun puolellasi, ei sinulla ole huolen häivää.

Raamatun lukemisen ja mietiskelyn merkitys on siinä, että Pyhä Henki saa kertoa minulle, että Jumala on minun puolellani. Se ei ole pelkästään informaatiota, vaan että Pyhä Henki saa näyttää sen minulle. Se oli myös Paavalin rukous efesolaisten suhteen, että Jumala saisi valaista heidän sydämensä silmät näkemään, että Jumala on heidän puolellaan (Ef. 1:18). Oli meidän tilanteemme mikä tahansa, Jumala on meidän puolellamme. Meidän ei tarvitse ottaa vierasta jumalaa, alkaa valittamaan. Oikea Jumala on se, että meillä on tarkoitus, että Jumala rakastaa minua. Jumala on meidän puolellamme, ei meillä ole mitään hätää Kenenkään henki ei ole vaarassa. Hän kyllä käsittelee meidän vihollisemme.

Oikea Jumala poistaa hädän

"Monta tuskaa on niillä, jotka ottavat vieraan jumalan." Maailman systeemi on täynnä vieraita jumalia, jotka eivät tyydytä meitä, jotka eivät anna meille sitä, minkälaisen käsityksen ne antavat itsestään. Esim. kapakat ja porno ja kaikki tällaiset ovat vieraita jumalia. Ne voivat näyttää houkutteleville ja monet seuraavat niitä, mutta heillä on monta tuskaa: särkyneitä avioliittoja, ymmärryksen puutetta elämästä, ongelmia kotona ja lapsien kanssa. Ne johtuvat siitä, että ihmiset palvovat väärää jumalaa. Ei se mistään muusta johdu. Heillä on väärä jumala. Jokin on heidän jumalansa. Jokin on se, mihin he uskovat. Joku uskoo viinaan, joku tupakkaan, joku mälliin. Joku uskoo siihen, että naapurin koiraa pitää potkaista. Kuka uskoo mihinkin, vaikka kylmään suihkuun keskellä yötä. Näillä ihmisillä on monta tuskaa.

Intiassa, niissä slummeissa, heillä on monta tuskaa: heillä on väärä jumala. Monien maiden surkea tila johtuu siitä, että siellä palvotaan väärää jumalaa. Itä-Euroopassa, Etelä-Euroopassa ja Afrikassa ihmisillä on väärä jumala. Muslimiuskonnoissa naista sorretaan aivan mielettömästi, mikä johtuu siitä että heillä on väärä jumala. Heillä ei ole oikeaa käsitystä siitä, mikä nainen on ja kuinka arvokas hän on. Mutta eikö ole ihanaa, että jos meillä on oikea Jumala, ei meillä ole tuskia. Meillä on tarkoitus, meillä on suunnitelma, meillä on ratkaisu, joka karkottaa pelon. Meillä on elämä, jossa ei ole mitään tuomiota.

Kun on oikea Jumala, niin ei ole mitään hätää. Aina kun minulla on hätä, niin tiedän, että minulla on väärä jumala. Aina kun minulla on huolia ja murheita, on minulla väärä jumala. Oikea Jumala karkottaa pois kaiken pelon, kaiken huolen ja kaiken ahdistuksen. Minä vakuutan, että jos jokin asia aiheuttaa minulle ongelmia, niin palvelen väärää jumalaa. Jos minulla on kuoleman pelko, niin minulla ei ole tietoa siitä, minkälainen on oikea Jumala. Hän on kuollut minun puolestani. Minkä tähden minä pelkäisin kuolemaa, kun en koskaan kuole? Ruumis menee hautaan, mutta henki ja sielu ovat silmänräpäyksessä Taivaassa. Minä käyn ikäänkuin verhon läpi. Sen läpi ei kauaa kävele.

Eikö ole ihanaa, että jos meillä on oikea Jumala, niin meillä ei ole tuskia. Ja tämän oikea Jumala, jonka nimi on Jeesus Kristus, me haluamme tuntea. Sen tähden
2.Piet. 1:2  Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta.
"Armo ja rauha lisääntyköön teille." Mitä enemmän minä tunnen Jeesusta, sitä enemmän minulla on Armoa ja rauhaa elämässäni. Ne vieraat jumalat asettavat meille kaikenlaisia sääntöjä, käskyjä ja määräyksiä. Jeesus ei tee näin koskaan: Hän vapauttaa meidät, Hän näyttää, että olemme Armon alla, että Hän on täyttänyt työn ja kaikki Isän vaatimukset meidän suhteen. Meidän ei tarvitse tehdä yhtään mitään, muuta kuin ottaa vastaan Häneltä Rakkautta ja taivaallista taloudenhoitoa. Hän ei tee mitään muuta kuin siunaa meitä, antaa meille, antaa meille, antaa meille. Jumala ei tee muuta kuin antaa. Hän on maailman suurin antaja.
Joh. 3:16 ...Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, ikinä hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
Siinä ei puhuta mitään vaatimuksista meidän suhteemme. Jumalalla ei ole minkäänlaista vaatimusta meidän suhteemme. Hän tietää, että me olemme kelvottomia, poispoikenneita, turmeltuneita, kavaltajia ja valehtelijoita. Meissä ei ole mitään, mikä kelpaisi Jumalalle. Sen tähden Jumala näki, että tämä joukko on otollista, koska he ottavat vastaan. Vastaanottaminen uskon kautta ei ole tekoja, vaan se on ihmeellinen prosessi, jonka kautta me voimme tulla osalliseksi Jumalan luonnosta Hänen lupaustensa kautta.

Kuuliaisuus tuo korotuksen

1. Samuel 18:ssa Daavid on prosessissa, jossa Jumala korottaa Häntä yliluonnollisella tavalla. Näkymätön Jumala korottaa häntä ja Saul yrittää luonnollisella alueella kaikin tavoin vastustaa tätä korotusta. Mutta yliluonnollisella alueella Jumala korottaa Daavidin. Se tulee tietysti näkyviin myös luonnollisella alueella. Daavid ei tee yhtään mitään, mutta Jumala antaa hänelle menestystä, sillä hän luottaa Jeesukseen, Jumalan näkymättömään läsnäoloon.

Kuuliaisuus Jumalalle on tärkeää, sillä näkymättömässä maailmassa tapahtuu monenlaisia asioita meidän ollessamme kuuliaisia. Se on mysteeri, salaisuus, jota kannattaisi tutkia Raamatusta. Esim. meidän kestäväisyytemme rukouksessa on todella fantastinen asia, siitä syystä, että Jumala panee ihmisten mieliin ajatuksia. Kun kävelin kaupungilla tänään, ajattelin erästä naista, kuinka halusin soittaa ja kutsua hänet kokouksiin. Ajattelin kuitenkin, ettei hän kuitenkaan tule, koska minä olen soittanut hänelle niin monta kertaa. Toimistolle tullessani ajattelin edelleen, että olisipa kiva, jos hän tulisi seminaariin. Tultuani toimistoon puhelin soi: tämä nainen soitti ja kysyi, vieläkö olisi mahdollista ilmoittautua seminaariin. Muut eivät sen merkitystä käsittäneet, mutta minä käsitin, koska olin läpikäynyt tämän prosessin tänään mielessäni. Ajattelin monia ihmisiä, jotka eivät ole vielä ilmoittautuneet seminaariin.

Jumala on läsnä, näkymätön, yliluonnollinen Jumala, joka vain haluaa, että me luottaisimme Häneen, emmekä turvaisi vieraisiin jumaliin niin paljoa. "Monta tuskaa on niillä..." Monet säästävät eläkkeeseen ja eräänä päivänä he kuulevat, että niitä rahoja ei enää olekaan, etteivät he saakaan eläkettään. Se oli heille vieras jumala. Monet menevät naimisiin ja ajattelevat, että nyt heidän elämänsä on onnellinen. He tekevät elämänsä riippuvaiseksi siitä toisesta ihmisestä eikä Jumalasta, tekevät avioliittonsa riippuvaiseksi ihmisistä. Kun sitten jotain tapahtuu ja toinen puoliso osoittautuukin huonoksi sijoitukseksi, niin sitten he kärsivät. Heillä on monta tuskaa, koska heillä on vieras jumala. Meidän pitäisi ensin mennä naimisiin Herran kanssa, "tuntea Hänet kaikilla teillämme." Ja sitten kun me valitsemme aviopuolisoa, niin me menemme naimisiin sielun kanssa katsoen, kuinka kaunis Jeesus on tässä ihmisessä, kuinka hän tuntee Jeesuksen ja täytetyn työn ja onko hän sielunvoittaja.

Jos olet naimisissa, eikä miehesi ole pelastunut, älä siitä välitä. Välitä siitä, kuka Jeesus on, että Hän rakastaa sinua eikä ole sinua hyljännyt ja tietää kaikki meidän tilanteemme. Se on Jumalan täydellinen tahto, koska se on jo tapahtunut. Se on Jumalan täydellinen tahto, jos on jo mennyt naimisiin ja mies tai vaimo on pelastumaton. Nyt tässä vaiheessa se on täydellinen tahto ja Hänellä on varustus sinua varten. Se on kätkettynä Hänen Pojassaan taivaallisissa. Sitä varten minä käyn kokouksissa, luen Sanaa, käyn seminaareissa ja rakastan Jeesusta. Jumala tekee ihmeen, koska minä olen Hänelle uskollinen, kuuliainen Jumalalle.

Menestys ahdistuksissa

Saul yritti tapattaa Daavidia monella tavalla, mutta Daavid turvasi Herraan, niinkuin luimme Psalmista 16 eikä ottanut vierasta jumalaa. Daavid lähti, minne vain Saul hänet lähetti ja hän menestyi. Eikö ole sietämätöntä: toinen yrittää parhaansa mukaan tapattaa toista, mutta koska Daavidilla ei ollut vierasta jumalaa – Herra oli hänen Jumalansa – Jumala antoi hänen aina menestyä. Daavid luotti aina Jumalaan ja Jumala aina käänsi kaiken menestykseksi hänelle. Meidän ei ikinä kannata huolestua, jos joku tekee meillä pahaa, on meille epäystävällinen ja inhottava. Älkäämme ottako vierasta jumalaa. Vieras jumala on se, että minun täytyy puolustaa itseäni, että minun täytyy vanhurskauttaa itseni. Ei kristityn tarvitse puolustaa itseään, Jeesus puolustaa häntä. Meidän on kutsuttu kärsimään vääryyttä (1.Piet. 2:19-21) "Siihen te olette kutsututkin" – tervetuloa – "teidän ei ole suotu uskoa Häneen, vaan myös kärsiä Hänen tähtensä." Maailma vihaa meitä (Joh. 17:14) koska Jeesus asuu meissä. Saatana vastustaa kaikin tavoin, ettei Jeesus tulisi ilmi meissä tässä maailmassa. Saatana vastustaa kokouksissa käyntiä. Hän haluaa, että sinulla on se vieras jumala siellä kotona, se musta laatikko, mihin tulee kuva, kun painaa kaukosäädintä. Hän antaa meille miljoonia muita jumalia palveltavaksi.

Älä katso olosuhteisiin. Olivat ne millaiset tahansa, luota Jeesukseen äläkä ota vierasta jumalaa.
1.Sam. 18:5  ...Niin Saul asetti hänet sotamiesten päälliköksi, ja se oli mieleen kaikelle kansalle ja myös Saulin palvelijoille.
Saul yritti vain ajaa Daavidia alas, tapattaa hänet, saada hänet huonoon huutoon, saada hänet epäonnistumaan, että hän joutuisi epäsuosioon. Mutta aina kävi päinvastoin. Aina käy päinvastoin: Jumala puolustaa meitä. Me olemme Hänen silmäteränsä, Hän puolustaa meitä. Ja jakeessa 10

1.Sam. 18:10 "Seuraavana päivänä Jumalan lähettämä paha henki valtasi Saulin, niin että hän raivosi kotonansa...

Ja tiedätkö, ne henkilöt, jotka eivät hyväksy Jumalan suunnitelmaa, ovat juuri tällaisia: he raivoavat, koska asiat eivät suju niinkuin he haluaisivat. Mutta Jumala ei olekaan miellyttämässä meidän lihaamme. Ei Hänellä ole suunnitelmaa meidän lihallemme, se voi raivota ihan rauhassa. Jos hyväksyn Jumalan suunnitelman, on minun paljon helpompi olla. Saulin elämä olisi ollut paljon helpompi, jos hän olisi alistunut Jumalalle. Mitä siinä olisi ollut vikaa, antaa Daavidin vain tulla kuninkaaksi. Jos joku on parempi pastori kuin minä, niin tervetuloa. Minä ilomielin istun ja kuuntelen ja luen kaikkea, mitä minua itseäni huvittaa. Nyt minun täytyy opiskella kaikkea, mitä minua itseäni ei edes huvita, ja hikoilla täällä ja käydä sielunvoitossa. Tiedätkö, on paljon helpompaa istua ja kuunnella, mitä muut ovat valmistaneet, miten muut elävät jumalisesti.

Armon käyttäminen vapauttaa

Me olemme innoissamme Jeesuksesta. Jumalan Armosta me olemme keitä olemme. Meidän pitäisi opetella ottamaan vastaan Armoa, sillä me olemme Armon alla. Miksi ei siis käyttää sitä. Sielu vapautuu kaikesta paineesta ja vaatimuksesta, kun minä otan vastaan Armoa. Armo sanoo, että tässä on jotain mitä sinä et ansaitse, että Minä hyväksyn sinut. Sinä et ansaitse hyväksymistä, mutta saat sen, koska Jeesus on maksanut sovitushinnan, täyttänyt kaikki vaatimukset. Käyttäkäämme Armoa. Jos sinulla on paineita, niin ota Armoa vastaan. Armo tuo Jumalan läsnäolon elämääsi. Armo vapauttaa sinut kaikesta vaatimuksesta, koska Laki on täytetty siinä. Armo lahjoittaa meille vanhurskauden, Laki vaatii sitä meiltä.

Oletko kokenut vaatimuksia erilaisissa tilanteissa? Esimerkiksi, jos menet hissiin jonkun kanssa, niin tulee tunne, ettei oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä. Siitä huomaa helposti, että on lain alla. Mutta jos kieltäydyt vaatimuksista, katsot itseäsi Kristuksessa, niin Pyhä Henki, Elämän Hengen Laki voittaa synnin ja kuoleman lain. Niin sinä olet vapaa, voit jutella, olet iloinen, eikä sinulla ole mitään itsetietoisuutta. Armo vapauttaa meidät itsetietoisuudesta ja tekee Jumalatietoisiksi. Miksi? Koska Armossa ei ole mitään vaatimusta! Me olemme sellaisen alla, jossa ei ole mitään vaatimusta. Se tekee meidät niin iloiseksi. Se tekee minut iloiseksi, koska tämän sanoman ei tarvitse olla tietynlainen. Armossa ei ole mitään vaatimusta. Jumala hyväksyy meidät ilman, että Hän vaatii meiltä yhtään mitään. Se on minun sielulleni mannaa. Se on ihana asia ja meillä on se tänään. Sinulla on se tänään!

Ja se paha henki valtasi Saulin niin että hän raivosi kotonansa. Ja Daavid soitteli, niinkuin joka päivä muulloinkin!. Saulilla oli kädessänsä keihäs. Toinen halusi rakentaa toista ja tämä vain halusi murhata. Joskus, kun tekee puhelinsoittoja, niin tuntuu kuin toinen siellä puhelimen päässä olisi keihäs kädessä. Ihmiset lain alla ovat juuri sellaisia: he haluaisivat tappaa. Mutta Armon ihminen voi soitella kaiket päivät, koska hän lepää tässä Jumalan suunnitelmassa. Jumala kuljettaa häntä. Armon ihminen on sellainen. Lakihenkiselle ihmiselle kaikki tilanteet ovat vaatimuksia, on valtavia paineita eikä voi sietää muita ja haluaa murhata. Kain oli esimerkki tällaisesta.
1.Sam. 18:11 Niin Saul heitti keihään ja ajatteli: 'Minä keihästän Daavidin seinään.'...
Olipas se tosi armollinen ajatus, armontäyteinen henkilö: "minä keihästän Daavidin seinään." Mutta Daavid vain rakasti Saulia.
1.Sam. 18:11 ... Mutta Daavid väisti kaksi kertaa."
1.Sam. 18:12 Ja Saul pelkäsi Daavidia, koska Herra oli hänen kanssansa, mutta oli poistunut Saulista.
Jumala on kanssamme

Tämä on se salaisuus ja tästä puhumme toiste lisää. Elämän salaisuus on se, että Herra on meidän kanssamme. Daavid ei ottanut vierasta jumalaa. Saul oli ottanut vieraan jumalan ja se oli hän itse. Hän oli itse oma jumalansa. Hän halusi, että asiat sujuvat, niinkuin hän haluaa eikä niinkuin Jumala haluaa. Annetaan Jumalalle oikeus meidän elämäämme, annetaan Hänelle kuninkuus ja herraus, ja Hän johdattaa meitä tietä, jota emme tunne, nauttimaan vapaudesta, joka meillä on Kristuksessa. Jeesus haluaa, että sinä nauttisit elämästä.
1.Sam. 18:13 Sentähden Saul toimitti hänet pois luotansa ja teki hänet tuhannenpäämieheksi; ja hän lähti ja tuli väen edellä.
Mutta se ei ollut mikään korotus, vaan Saul toivoi, että vihollinen, filistealaiset, tappaisi hänet, kun hän kulki väen edellä.
1.Sam. 18:14 Ja Daavid menestyi kaikilla teillään, ja Herra oli hänen kanssaan.
1.Sam. 18:15 Kun Saul näki, että hänellä oli niin suuri menestys, rupesi hän häntä kammoamaan.
"Teinpä minä mitä tahansa, niin aina vaan Jumala siunaa ja siunaa ja siunaa häntä." Ja saatana voi yrittää tehdä meille mitä tahansa, saada meidät jopa lankeamaan, mutta jos me emme anna periksi Armosta, niin hän iskee hampaansa kiveen. Ja tietäähän siitä, mitä siitä seuraa.

Jumala on meidän kanssamme ja saatana kammoaa meitä, kun me vain luotamme Jeesukseen. Luota vain Jeesukseen ja saatana alkaa kammoksumaan sinua, pelkäämään sinua. Lankeaminen on luonnollista, mutta ylösnouseminen siitä on yliluonnollista. Nouseminen lankeemuksesta on mahdollista sen tähden, mitä Jeesus on tehnyt: sovittanut meidän syntimme. Meillä on Hänen Vanhurskautensa ja meidät on pyhitetty Hänen Veressään. Meille on luettu Jeesuksen Vanhurskaus. Meillä on asemallinen totuus ja me olemme täydellisiä Kristuksessa. Lankeaminen on luonnollista, mutta ylösnouseminen on yliluonnollista. Tätä sanomaa Saatana vihaa: että sinä et menetä pelastustasi, kun sen kerran olet saanut uskon kautta Jeesukseen. Saatana on sen opin takana, että ihminen voi menettää pelastuksensa. Silloin hänellä on mahdollisuus saada nämä ihmiset lankeamaan ja luulemaan, että nyt he ovat menettäneet pelastuksensa. Se häpäisee Jeesuksen työtä. Et voi sanoa minulle yhtään syntiä, jota Jeesus ei ole sovittanut. Mistään et löydä sellaista syntiä, jota Jeesus ei olisi sovittanut, jossa Jeesuksen Veri ei olisi kyllin! Joten me nousemme sen Veren tähden, emme siksi, miltä meistä tuntuu tai miltä tilanteet näyttävät. Me nousemme sen tähden, mitä Jeesus on tehnyt, kuka Jumalan Poika on. Kun me turvaamme Jumalan Poikaan, niin Taivaallinen Isämme ajattelee, että tässä on jytyä, tässä on meininkiä. Jeesuksen Veri puhdistaa omantuntomme kuolleista teoista ja saatanan syytökset menevät Kaboom. Amen.

p. Jorma Immonen
(Saarna vuodelta 1996)