lauantai 4. helmikuuta 2017

Suuressa mukana

Joh.1:6-9 Oli mies, Jumalan lähettämä; hänen nimensä oli Johannes. Hän tuli todistamaan, todistaaksensa valkeudesta, että kaikki uskoisivat hänen kauttansa. Ei hän ollut se valkeus, mutta hän tuli valkeudesta todistamaan. Totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.

Joh.3:30 Johannes Kastaja sanoi: "Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä." 

Joh.7:18 Joka omiaan puhuu, se pyytää omaa kunniaansa, mutta joka pyytää lähettäjänsä kunniaa, se on totinen, eikä hänessä ole vääryyttä.

2.Kor.3:1 Alammeko taas suositella itseämme? Vai tarvinnemmeko, niinkuin muutamat, suosituskirjeitä teille tai teiltä?

2.Kor.4:2 vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä.

2.Kor.4:5 Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden.

2.Kor.5 loppuosa ja luvun 6 alku puhuu siitä, miten olemme sovituksen virkamiehiä, Kristuksen työtovereita ja Hänen ja seurakunnan lähettämiä kätten päällepanemisen kautta. Pyhä Henki ja seurakunnan vanhimmat lähettivät Paavalin ja Barnabaan lähetystyöhön Eurooppaan - kertomaan sovituksen ihanaa sanomaa - pyytämään Jumalan puolesta antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Se on seurakunnan päätehtävä, sukupolvi toisensa jälkeen viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan.

Suomi on lähetyskenttä mitä ilmeisemmin. Joidenkin gallupien mukaan suomalaisista on kristittyjä 30 % (ev.lut. tutkimuskeskus).Hyvä niin, koska monissa tilastoissa suomalaisia kristittyjä on vain 3 %.

Myös Kainuu tarvitsee armon sanomaa mitä suuremmassa määrin. Rukoillaan elon Herraa, että Hän lähettää paljon työmiehiä kylvämään Sanaa.

Kaikki kristityt seurakunnat ovat Jumalan seurakuntaa. Seurakunnan historian tunteminen vapauttaa meidät vääristä vastakkainasetteluista näkemään että historian aikana eri Jumalan miehet ovat tulkinneet tietyt Raamatunkohdat eri tavoin ja siitä johtuen heidän polkunsa ovat eronneet. Kuitenkin Herra on sama. Raamattu on sama. Kristuksen ruumis on yksi ja olemme menossa samaan taivaaseen.

Rukoillaan ja rohkaistaan kaikkia evankeliumin viejiä.

Kirjoittaja p. Antti Koskenpää
(Salokannel-lehti lokakuu 2005)