sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Sydämen tuli

Jumala tekee jatkuvasti uutta. Jumalan työ menee eteenpäin meistä huolimatta. 3. Johanneksen kirje puhuu siitä, miten autamme yhdessä totuutta eteenpäin. Jumalan Sanan totuus on mennyt kaikkeen maailmaan ihmisten kautta, jotka ovat nähneet Hänet korkealle korotettuna, niin kuin Jesajan luvussa 6.

Ihmiset ovat rakastaneet Sanaa, sekä kirjoitettua että Elävää Sanaa ja Jeesusta. Sydämen kyllyydestä suu puhuu.

Mitä kätkemme sydämeemme, sitä sieltä tulee ulos. Johannes kehuu kirjeessään ystäväänsä Gaiusta, joka on vieraanvaraisuudellaan vienyt evankeliumin sanomaa eteenpäin.

Kristillinen työ perustuu pääosin ihmisten vapaaehtoisesti, ilmaiseksi tekemään työhön ja lahjoituksiin. Vieraanvaraisuuteen, sellaiseen kuin Gaiuksen toiminta, niin kuin Jeesuksen lähettämien opetuslasten toiminta. He olivat riippuvaisia Jumalan armosta ja ihmisten vieraanvaraisuudesta.

Voimme yhdessä viedä evankeliumia eteenpäin kaikin keinoin. Luvussa 1.Kor.9 Paavali puhuu tästä asiasta ja sanoo jakeessa 16: "Voi minua, ellen evankeliumia julista!". Jakeissa Room.1:11-17 hän kokee olevansa velkaa ihmisille pelastuksen sanoman. Psalmissa 39 Daavid yritti pitää evankeliumin sisällään eikä puhunut sitä mikä hyvää on, ja hänen sydämessään syttyi tuli ja hänen oli pakko puhua ilosanoma julki.

Jumalan rakkaus vaatii (2.Kor.5:14). Jumalan rakkaus on motiivi jonka vuoksi pyydämme: "antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa" (2.Kor.5:20) Nyt on pelastuksen päivä, nyt on otollinen aika. Älä odota huomiseen, koska et tiedä näetkö huomispäivää.

Siunattuja uskon näköaloja toivottelee
pastori Antti Koskenpää
(Salokannel-lehti helmikuu 2006)