lauantai 14. tammikuuta 2017

Leipää

Jumalan Sanaa on runsaasti saatavina tänä päivänä, kun vain otamme sitä vastaan. Annetaan Sanan olla esillä, jokapäiväisenä leipänä eri muodoissa, niinkuin Tapio Nousiaisen runossa "Elämän leipä": ruisleipänä, hapanlimppuna, kuivana kannikkana, hiivaleipänä, näkkileipänä, ranskanleipänä, voileipäpakettina, reikäleipänä, sekaleipänä, happamattomana leipänä ja ruispuurokattilana - erilaisten seurakuntien erilaisten osuuksien ilmaisemana elävänä Sanana.

Jumala sanoo, että Hänen Sanallaan on iankaikkiset vaikutukset. Kenet on pelastunut Gideoneiden Raamattu hotellin pöydällä, kenet huoneentaulu mummolan seinällä tai kun on odotellessa selaillut kristillistä lehteä.

Saarnaaja 11 sanoo näin:
"Lähetä leipäsi vetten yli, sillä ajan pitkään sinä saat sen jälleen.
Anna osa seitsemälle, kahdeksallekin, sillä et tiedä, mitä onnettomuutta voi tulla maahan.
Jos pilvet tulevat täyteen sadetta, valavat ne sen maahan. Ja jos puu kaatuu etelää kohti tai pohjoista, niin mihin paikkaan puu kaatui, siihen se jää.
Joka tuulta tarkkaa, ei kylvä; ja joka pilviä pälyy, ei leikkaa.
Niinkuin et tiedä tuulen teitä etkä luitten rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, hänen, joka kaikki tekee.
Kylvä siemenesi aamulla äläkä hellitä kättäsi ehtoollakaan; sillä et tiedä, tuoko onnistuu vai tämä vai onko kumpikin yhtä hyvä." (Saarn.11:1-6)

Kirjoittaja p. Antti Koskenpää
(Salokannel-lehti maaliskuussa 2006)