tiistai 10. tammikuuta 2017

Ihmeellinen totuus

Uudestisyntynyt on saanut maistaa Jumalan häviämätöntä rakkautta. Jumala on siirtänyt hänet omaan valtakuntaansa (Kol. 1:13). Miksi enää mieli olisi kiinnittynyt ajallisiin asioihin? Ei. Mieli on oleva katoamattomaan, siihen mikä on ylhäällä, jossa Kristus on Jumalan oikealla puolella. Kyseessä ei ole kurkottaminen kauas tulevaisuuteen, sillä Jumala on todellinen tässä ja nyt. Se on ihmeellistä, sillä Jumala ON. Kun yhteys Isään on kunnossa, näköala Kristuksessa laajenee joka suuntaan.

Se, että uskovan elämä on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa tarkoittaa, että uskova todellakin voi olla turvassa. Jumala on hänen kanssaan koko ajan. Hän on Kristuksessa ja Kristus on hänessä (Kol.1:27). Ei tarvitse pelätä, koska kaikki on Jumalan kontrollissa. Menee hän minne tahansa tai tekee mitä tahansa, on uskova Hänessä joka on kaikki kaikissa. Kristus on kaikki! Uskovalle ei myöskään voi tapahtua mitään asioita, joista Jumala ei olisi tietoinen ja sallisi niitä. Tämän totuuden kirkastuminen tuo huulille kiitoksen.

Uskova elää todeksi jakeen Kol. 3:3 olemalla Jeesuksessa (vrt. Joh.15:5), elämällä normaalisti Hänessä, tai paremminkin: sallimalla Kristuksen elää itsessään, sillä uskovan elämä on Kristuksen elämää (Kol.3:3); Kun uskova sallii Jumalan rakastaa itseään, voi hän rakastaa muita. Kristitty pukeutuu rakkauteen mikä on täydellisyyden side (Kol.3:14, vrt. Hoos.11:4). Tässä rakkaudessa hän voi palvella maallista isäntäänsä ja muita ihmisiä kuin Kristusta. (ks. myös Fil.2:3-4, Kol.3:12-14)

Kirjoittanut Toni Taiveaho