keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Seitsemän Jeesuksen lihaksitulemisen tarkoitusta

1. tarkoitus: Ilmaista Jumala. Vaikka Jumala ilmaisee itsensä luonnossa, niin vain "inkarnaatio" ilmaisee Jumalan todellisen olemuksen. Ainoa tapa oppia tuntemaan Isä, on oppia tuntemaan Poika! Ja Poika on ilmaistuna Sanassa. Jumala personoitui ihmiskunnalle Pojassa. (ks. Joh.1:14, 18, 14:7-9, Heb.1:2-3)

2. tarkoitus: Antaa esimerkki kristitylle. Jumalan antama esimerkki ei ole jotakin sellaista, jota tavoittelisimme omassa voimassamme. Omavoimaisuus johtaa uupumiseen ja on "lihan teko" joka ei hyödytä mitään. Jumalan antama esimerkki eli Jeesuksen maanpäällinen vaellus, on liian vaikea täyttää omin voimin. Jumala antaa sille, joka haluaa seurata sitä esimerkkiä, voiman esimerkin seuraamiseen.  (ks. Joh.6:63, Room.8:3-4, 1.Piet. 1:21, 1.Joh.2:6)

3. tarkoitus: Antaa toimiva uhri synnistä vapauttamiseksi. Kautta ihmiskunnan historian ihminen on kokenut tarvitsevansa uhria, niin myös Vanhan testamentin aikana. Siellä Jumala antoi uhrit sentähden, että ne viittasivat tulevaan yhteen täydelliseen uhriin, joka on toimiva siten että se vapauttaa ihmisen synnin tuomasta tuomiosta. Jumalan lihaksi tuleminen mahdollisti täydellisen uhrin, joka pyhittää ihmisen täydellisesti. Mikään muu uhri ei riitä ihmisen syntien käsittelemiseen, tarvittiin synnitön = Jumala ja ihminen ottamaan synnin kirouksen pois ihmisen yltä. (ks. Heb.9:25-26, 10:1-4, Ps.49:8, 1.Tim.2:5)

4. tarkoitus: Täyttää profetia. Raamatussa on useita profetioita Messiaasta. Niiden täyttymiseksi oli välttämätöntä, että Jeesus tuli ihmiseksi. Profetia tuli mm. Moosekselle (5.Moos.18:15), Daavidille (2.Sam.7:12-13) ja Jesajalle (Jes.53:2-5)

5. tarkoitus: Että vihollisen työt tuhottaisiin. Saatana tuli voittaa sillä areenalla, jossa se hallitsee eli maailmassa. Jeesus ilmestyi lihaan tuhotakseen perkeleen teot, ihmisen eksytyksen. Täytyi olla fyysinen ilmestyminen että ihmiset voisivat ottaa sanoman hänestä todesta ja saatana olisi voitettu ristillä. (ks. 1.Joh.3:8, 5:19, 2.Tim.2:26, Heb.2:14-15)

6. tarkoitus: Että meillä olisi meitä ymmärtävä välimies. Jos Jumala ei olisi tullut ihmiseksi, ei Hän voisi sanoa ymmärtävänsä heikkoja ihmisiä. Mutta nyt Hän ymmärtää ja tietää mitä on olla suurempien voimien alla kiusattuna. (ks. Heb.2:18, 4:15)

7. tarkoitus: Että Hän olisi kelvollinen tuomari. Tuomari täytyy olla ihminen, jotta Hän voisi tuomita ihmisiä, jotka esittävät tekosyitä tuomarin silmien alla. Tuomarin tulee olla myös Jumala, jotta Hän olisi oikeudenmukainen tuomiossaan. (ks. Joh.5:27, 2.Kor.5:10)

Jumala tuli ihmiseksi ja kertoi meille kuinka paljon Hän meitä rakastaa.

Kirjoittaja: p. Antti Koskenpää
(Salokannel-lehdessä joulukuussa 2004. Katkelma tekstistä: Jeesus tuli ihmiseksi.)