perjantai 30. joulukuuta 2016

Rukoillaan

Näin vuoden vaihteessa katselemme eteenpäin ja pohdimme eri vaihtoehtoja miten vietämme tulevan vuoden. Mihin Jumala haluaa meidän keskittyvän tänä vuonna. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän."

Joskus luulemme, että tyhjä tila on tilan haaskausta. Kuitenkin taideteos usein muodostuu pääasiassa tyhjästä tilasta. Metelin ja musiikin ero muodostuu pääasiassa tyhjästä tilasta. Runo eroaa iltapäivälehdestä radikaalisti tyhjän tilan perusteella.

Tommy Helsten sanoi eräässä kirjassaan, että ihmisillä on niin kiire, etteivät he ehdi elää. Ja että kun pysähdymme juostessamme elämän perässä, niin elämä saakin meidät kiinni.

Israel eli juhlasta juhlaan, ja juhlien välillä he valmistautuivat seuraavaan.

Joskus luulemme, että rukous on ajan haaskausta, varsinkin se kuunteluosa rukousta. Kuitenkin juuri silloin saamme elämämme tärkeimmät vastaukset. Jumala usein vastaa meille Sanan kautta. Myös Raamatun lukeminen on osa rukoustamme. Jeesus sanoi, että meidän tulee rukoilla Hengessä ja Totuudessa.

Jumalan Sana on Totuus. Jeesus on Totuus. Henki muistuttaa meitä siitä mitä Jeesus on opettanut Sanansa kautta.

Eli laitetaan kalenteriin hetket jotka vietämme yhdessä Kristuksen Ruumiin kanssa, juhlien Nehemia 8 luvun tavoin. Laitetaan kalenteriin hetket, jotka vietämme rukoillen ja tutkien Sanaa, rakentaen henkilökohtaista suhdetta Vapahtajaamme.

Jumala tietää, että tarvitsemme monenlaisia asioita, silti hän sanoo meille Martoille: "mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois."

Voimme tehdä vain vähän jollemme ole rukoilleet, rukoiltuamme voimme tehdä paljon yhdessä Jumalan kanssa.

Siunauttuja näköaloja Uuteen vuoteen.
pastori Antti Koskenpää

(Kirjoitus on Salokannel-lehden vuoden 2005 tammikuun numerosta)