keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulu

Joulu on meille kristityille tärkeä juhla. Se on Vapahtajamme syntymäpäivä. Jeesus syntyi kuollakseen. Ilman pääsiäistä meillä ei ole joulua.

Vapahtaja on meille syntynyt. Jeesuksen ensimmäinen saarna Luukkaan evankeliumin 4. luvussa kertoo miten Hän tuli vapauttamaan meitä.

Enkelit lauloivat suurta ilouutista. Jeesus syntyi Beetlehemin seimeen. Hän ei syntynyt ylhäiseen hoviin, vaan kansan keskelle. Siellä Hänet tunnettiin heikkojen ja langenneiden ystävänä. Siellä Hän voi täydellisenä ylipappina samaistua kaikkiin koettelemuksiimme.

Golgatan ristillä Hän oli yksin, ettei kenenkään enää tarvitse olla yksin. Jeesus on ystävä, joka ei koskaan hylkää meitä.

Hän rakasti opetuslapsiaan loppuun asti. Pestessään opetuslasten jalat Hän antoi meille esimerkin palvella Kristusta kaiken heikoimmassa  niin kuin äiti Teresa asian ilmaisi.

Mikä kunnia meille onkaan pestä Jeesuksen jalkoja tänäkin jouluna. Tunnetko ketään yksinäistä, ketään sairasta, varatonta?

Onko jotakin anteeksiannettavaa, sovitettavaa? Joku voi olla ylpeyden yksinäisyyden vankilassa. Rakkauden avain on tiirikka, joka sopii kaikkiin lukkoihin. Se on Jumalan ehdottoman rakkauden avain. Se ohittaa kaikki inhimilliset haitat ja avaa joulun sydämen.

Annetaan Jeesus lapsen syntyä moniin sydämiin tänä jouluna.

p. Antti Koskenpää
(Salokannel-lehdessä jouluna vuonna 2004)